Stevandić: Više pažnje posvetiti sabornosti

Srna
Stevandić: Više pažnje posvetiti sabornosti

BANjALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da djelo književnika Petra Kočića govori o borbi za slobodu i suverenost, te o onom čemu se sada ne posvećuje dovoljna pažnja, a to je sabornost.

"Kočić nas uči da se ne dijelimo, da se ne svađamo i ne tučemo međusobno, što je jako važno u ovim kritičnim vremenima. Uči nas da su sloboda i otadžbina iznad političkih podjela i zato je natpis na njegovom spomeniku - `Ko iskreno ljubi slobodu i otadžbinu je neustrašiv kao lav, a prezren i gladan kao pas`", rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci nakon polaganja vijenca na spomenik ovom srpskom piscu i narodnom tribunu u okviru kulturne manifestacije "Kočićev zbor".

Stevandić je naveo da danas narod nije ni gladan niti žedan, nego da jedino ne treba da bude bijesan niti da se svađa.

On je poručio da je potrebno "sačuvati psihologiju lava i istinski se boriti za otadžbinu, jer o tome Kočić uči srpski narod".

"Kočić je istorijska ličnost vezana za srpsku kulturu, tradiciju, otpor i borbu za slobodu, po čemu je i naš savremenik, jer borba za slobodu nije prestala ni mnogo godina poslije Kočićeve smrti", istakao je Stevandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana