Stevandić: US ima pet kandidata za načelnike, podržaćemo još dva koaliciona

Srna
Stevandić: US ima pet kandidata za načelnike, podržaćemo još dva koaliciona

BANjALUKA - Ujedinjena Srpska imaće pet kandidata za načelnike opština na predstojećim lokalnim izborima, a podržaće još dva koaliciona kandidata, rekao je danas lider ove partije Nenad Stevandić.

On je naveo da Ujedinjena Srpska nigdje nije napravila koalicioni dogovor sa opozicijom iz Republike Srpske.

"Nešto manje smo se slikali, a više radili po trenu i ono što trenutno imamo su više od 1.100 kandidata, pet plus dva kandidata za načelnike od kojih su većina favoriti", rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci nakon Skupštine Ujedinjene Srpske.

Stevandić je rekao da će biti nosilac liste za Banjaluku, te dodao da u banjalučkom Gradskom odboru Ujedinjene Srpske nema odluke o podršci bilo kome.

On smatra da će Ujedinjena Srpska biti u prve tri političke partije u Banjaluci i da će preuzeti vođenje Skupštinom grada u narednom mandatu.

Stevandić je ocijenio da u Banjaluci ima "previše političkog rata" i da je odluka Ujedinjene Srpske da izbalansira i napravi da u Banjaluci nema političkih rovova, već da se realizuju projekti.

On je naveo da će ova partija poslije lokalnih izbora imati ogroman broj predsjednika lokalnih supština, jer je u mnogim opštinama "ne samo jezičak na vagi, nego i ona koja odlučuje".

Na Skupštini Ujedinjene Srpske usvojena je deklaracija o jedinstvu za Srpsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana