Stevandić: U Slovačkoj živi više od 18.000 Srba koji aktivno njeguju srpsku tradiciju

Srna
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić na sastanku sa predsjednikom udruženja Srba u Slovačkoj Stanetom Ribićem
Foto: Srna | Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić na sastanku sa predsjednikom udruženja Srba u Slovačkoj Stanetom Ribićem

BRATISLAVA- Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je u Bratislavi da broj Srba u Slovačkoj premašuje 18.000, što jasno ukazuje na prisustvo i značaj srpske zajednice koja u ovoj zemlji ima status nacionalne manjine.

"Udruženje Srba u Slovačkoj bavi se izdavaštvom, organizovanjem izložbi i drugim kulturnim aktivnostima. Bilo je zaista lijepo vidjeti koliko su knjiga uspjeli da objave i koliko njeguju srpsku kulturu i tradiciju, te koliko je ljudi uključeno u proces naše samoodrživosti, samobitnosti, međusobnog uvažavanja i postojanja", poručio je Stevandić nakon jučerašnjeg sastanka sa predsjednikom udruženja Srba u Slovačkoj Stanetom Ribićem.

Na sastanku je bilo riječi o statusu i aktivnostima srpske zajednice u Slovačkoj, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Narodne skupštine Srpske.

Stevandić se tokom jučerašnje posjete Slovačkoj sastao i sa potpredsjednikom Nacionalnog savjeta Slovačke Ljubošom Blahom i guvernerom Trenčinske regije Jaroslavom Baškom i tom prilikom istakao da su odnosi Slovaka i Srba tradicionalno dobri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana