Stevandić: Sud BiH se ponaša kao Pretorijanska garda Šmita

Srna
Foto: Srna

SARAJEVO - Pravda ne može opstruisati i u postupku pred Sudom BiH predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i direktor “Službenog glasnika” Miloš Lukić vode pet prema nula, rekao je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić.

“U ponašanje Tužilaštva su uvukli i Sud, a o tome govori i to da oni ne sprovode pravdu, nego se ponašaju kao Pretorijanska garda Kristijana Šmita. Tako nije mogao da radi ni Cezar”, izjavio je Stevandić na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je dodao da se u BiH ne može govoriti o slobodnoj teritoriji, već o kolonijalnoj upravi.

“Nije nam jasno zbog čega Sud igra na jednoj strani, jer bi Sud trebalo da sudi i gubitnicima i pobjednicima. Republika Srpska je pobjednik i znaće da štiti predsjednika. Mi smo između Kristijana Šmita i pravde izabrali pravdu”, poručio je Stevandić.

On je istakao da je Šmit prolazna kategorija, dodajući da u BiH boravi ilegalno.

“Nije u redu, da kad on ode, Sud nosi njegove prljave tragove. U ovoj prljavoj igri Republika Srpska ne može da izgubi. Mi smo svi jedno. Pokazujemo čvrstu liniju odbrane. To nije crvena linija, već armirani beton”, poručio je Stevandić.

On je naveo da u ovoj igri, Srpska izlazi kao pobjednik.

“Pošto je pravda na našoj strani, mislim da bi svi trebali da odustanu od ovoga, i sudija i tužioci”, zaključio je Stevandić.

Pred Sudom BiH danas je nastavljeno suđenje predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora “Službenog glasnika Srpske” Milošu Lukiću zbog “nepoštovanja odluka Kristijana Šmita”.

Svjedočila je predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Srebrenka Golić, kao svjedok odbrane predsjednika Republike, koja je objasnila proceduru usvajanja zakona u Narodnoj skupštini i Vijeću naroda u vezi sa Zakonom o objavljivanju zakona i propisa Srpske i Zakonom o nepriznavanju odluka Ustavnog suda BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana