Stevandić: Stavljanje na američku crnu listu smatram odlikovanjem

Srna
Stevandić: Stavljanje na američku crnu listu smatram odlikovanjem

BANjALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da stavljanje na američku crnu listu smatra odlikovanjem za dosljednost, nepokolebljivost i nepopuštanje pred ucjenama i prijetnjama onih koji se smatraju svemoćnim.

„Da se zna. Stavljanje na američku crnu listu zbog demokratskih prava da glasam za odluke Narodne skupštine koje smatram čuvanjem Republike Srpske i Dejtonskog sporazuma smatram odlikovanjem za dosljednost, nepokolebljivost i nepopuštanje pred ucjenama i prijetnjama onih koji se smatraju svemoćnim“, napisao je Stevandić na „Tviteru“.

Kancelarija za kontrolu imovine stranaca /OFAC/ Ministarstva finansija SAD uvela je danas sankcije za četiri zvaničnika iz Republike Srpske zbog, kako su naveli, neustavnih i antidejstonskih akcija.

Sankcije su uvedene srpskom članu Predsjedištva BiH Željki Cvijanović, predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nenadu Stevandiću, predsjedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću i ministru pravde Milošu Bukejloviću.

Iz Ambasade SAD su navelu da su oni „direktno odgovorni za podsticanje donošenja zakona u Narodnoj skupštini Republike Srpske kojim se odluke Ustavnog suda BiH proglašavaju neprimjenjivim u Republici Srpskoj, čime se opstruiše i ugrožava provođenje Dejtonskog mirovnog sporazuma“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana