Stevandić: Skupština ostaje posvećena zaštiti medijskih sloboda

Srna
Stevandić: Skupština ostaje posvećena zaštiti medijskih sloboda

BANjALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić istakao je na sastanku u Banjaluci sa predstavnicima Platforme za brzi odgovor na medijske slobode (MFRR) da parlament Srpske ostaje posvećen zaštiti medijskih sloboda.

Stevandić je upoznao predstavnike Platforme sa aktivnostima koje je Narodna skupština Srpske poduzela kako bi se osigurale medijske slobode i tom prilikom naglasio da su rad i zaštita novinara od velikog značaja za slobodno i demokratsko društvo kakvo je Republika Srpska.

On je naglasio da vlasti Srpske nikad nisu ograničavale pristup informacijama, kako novinarima tako i njenim građanima, te je pozvao predstavnike Platforme na dalju saradnju kako bi se u budućnosti dodatno unaprijedili uslovi za rad novinara u Srpskoj, saopšteno je iz Narodne skupštine Srpske.

Stevandić je dodao da će Narodna skupština Srpske nastaviti da radi na poboljšanju i izmjenama zakona ukoliko se za tako nešto stvori potreba.

Predstavnici Platforme izrazili su zahvalnost Stevandiću na njegovoj otvorenosti i spremnosti za dijalog, te na njegovoj želji za unapređenje medijskog prostora i zaštiti novinara.

Sagovornici su se složili da je medijska sloboda ključ razvoja demokratskog društva, te da će nastaviti zajedničku saradnju.

Zaključeno je da se zakon kojim se kriminalizuje kleveta prati u periodu od godinu dana, te da se nakon toga uradi zajednička analiza.

Sastanku je prisustvovao i šef kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Srpske Igor Žunić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana