Stevandić: Skandalozno ponašanje MUP-a i Tužilaštva Kantona Sarajevo

SRNA
Stevandić: Skandalozno ponašanje MUP-a i Tužilaštva Kantona Sarajevo

BANjALUKA, - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić ocijenio je skandaloznim i neprihvatljivim ponašanje MUP i Tužilaštva Kantona Sarajevo u slučaju napada na ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Nenada Nešića i pozvao nadležne da ne skrivaju od javnosti identitet napadača.

Osudivši njihovo ponašanje, Stevandić je podsjetio da je policija objavila samo inicijale vozača koji je u Sarajevu presretao automobil ministra Nešića, dok je Tužilaštvo saopštilo da u takvom ponašanju nema elemenata krivičnog djela.

Stevandić smatra da je takav odnos prema napadaču na štićenu ličnost nedopustiv.

"To se radi samo u slučajevima kada neko želi da prikrije neuspjeli pokušaj ubistva. Nažalost, radi se o ustaljenoj praksi koja se primjenjuje prema svim funkcionerima koji dolaze iz Republike Srpske", poručio je Stevandić.

Tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo izjasnio se da vozač "rendž rovera" čiji su inicijali K.H /48/ iz Sarajeva nije počinio krivično djelo kada je juče na Vrbanja mostu presretao vozilo u kojem je bio ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić i vozila pratnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana