Stevandić: Reis Kavazović bi pravio paravojne formacije i kršio zakon

Srna
Stevandić: Reis Kavazović bi pravio paravojne formacije i kršio zakon

BANjALUKA- Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović izjavom o spremnosti da se BiH brani i oružjem ako padnu njene institucije, govori da bi on pravio paravojne formacije i kršio zakon.

- Reis očito zna da nema vojne formacije koja može da slijedi njegova naređenja i na ovaj način govori da bi on pravio paravojne formacije i kršio zakon - naglasio je Stevandić.

Stevandić je za Srnu dodao da mu isto tako nije jasno kako bi Kavazović branio Banjaluku od njega i da Banjaluka nije onakva kakvu Kavazović želi, kao što nije ni BiH.

- Ovdje se jasno vidi potreba da se iskoristi ukrajinski sukob i ovdje stvori haos ne bi li se ušićarilo. Jasno se vidi da se ne vodi računa o miru u interesu građana i razvoju nego o pokušaju da se ovdje naprave projekti koji će se ostvarivati putem rata - istakao je Stevandić.

On je rekao da je potpuno jasno u kojem kontestu želi rat svako ko ga spomene.

- Nevjerovatno je da ovakve izjave prolaze nezapaženo, odnosno da ćute oni koji bi trebali najviše da ih osude, a onda nam se nameće mogućnost da li je to dogovoreno - ukazao je Stevandić.

Kavazović je za MTV Igman izjavio da je "današnja borba u institucijama BiH" i da se ne smije dozvoliti da se one ruiniraju.

- Moramo pokazati da smo na sve načine spremni da branimo institucije BiH, a ako one padnu, a imali smo to 1992., moramo biti spremni braniti ovu zemlju i oružjem - dodao je Kavazović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana