Stevandić: Redovna sjednica 22. maja

Srna
Stevandić: Redovna sjednica 22. maja

BANjALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da je na današnjoj sjednici skupštinskog Kolegijuma odlučeno da 22. maja bude održana deveta redovna sjednica parlamenta.

Stevandić je naveo da je Kolegijum utvrdio i prijedlog dnevnog reda te sjednice sa 25 tačaka, među kojim je i njegov prijedlog - Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o mjerama bezbjednosti u poslovanju gotovim novcem i drugim vrijednostima.

.Riječ je o tome da propis koji postoji u Srbiji, a to su mobilne kancelarije banaka i bankomata, da ga usvojimo da bi se moglo to raditi u Republici Srpskoj - rekao je Stevandić, dodajući da bi to bilo odlično rješenje građanima u zajednicama u kojima ne postoje banke.

Stevandić je novinarima u Banjaluci nakon Kolegijuma da će svi materijali biti vrlo brzo dostupni.

On je rekao i da na Kolegijumu nije prihvaćena tačka dnevnog reda - prijedlog rezolucije o afirmisanju ustavnog poretka, suvereniteta i političke nezavisnosti Republike Srpske i BiH, koju je predložio predsjednik Kluba PDP-a Igor Crnadak jer u tom dokumentu piše i da navodno Republika Srpska nije pravna i demokratska.

-Ne možemo dozvoliti da takav dokument uđe u Narodnu skupštinu - istakao je Stevandić.

Odgovarajući na pitanja, Stevandić je rekao da smatra da su efekti posebnih sjednica parlamenta Srpske odlični, te da je sve što se donese na tim sjednicama armatura suvereniteta Republike Srpske koja samostalno odlučuje i donosi zakone.

Poslanik PDP-a Tanja Vukomanović i predsjednik Kluba poslanika “Za pravdu i red” Nebojša Vukanović izrazili su nezadovoljstvo što predložena rezolucija Crnatka nije prihvaćena na Kolegijumu.

Sjednica bi trebalo da počne u 10 časova. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana