Stevandić : Potez instituta iz Kanade je recikliranje starih laži

Srna
Stevandić : Potez instituta iz Kanade je recikliranje starih laži

BANjALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić demantovao je navode Instituta za istraživanje genocida Kanada, ocijenivši ih nastavkom podmetanja i laži, nakon što su prethodno od Kristijana Šmita zatražili da mu zabrani obavljanje bilo koje političke funkcije i sve obrazložili stavljanjem njegovog imena na američku listu sankcionisanih.

"Sve je to recikliranje starih laži. Više puta je bilo sličnih pokušaja i nikad nije bilo ni najmanjeg osnova, kao što nema ni sad. Potpuni je idiotizam da se kao osnov žele upotrijebiti Šmit ili američke sankcije", naveo je Stevandić u saopštenju, reagujući povodom informacija u medijima o krivičnoj prijavi i zahtjevima Instituta za istraživanje genocida Kanada. Prema njegovim riječima, to je samo još jedan vid pritiska i pokušaj da se onesposobe oni koji vode, predstavljaju i brane Republiku Srpsku.

Stevandić je dodao da će se teško naći čistija ratna prošlost od njegove. "Lažima se istina ne dokazuje, već upravo suprotno što će se i ovaj put desiti. Sa velikim ponosom i mirom podnosim i raskrinkavam sva podmetanja i laži", naveo je Stevandić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana