Stevandić poručio bošnjačkim delegatima da će izgubiti sve u novom napadu na Srpsku

Srna
Stevandić poručio bošnjačkim delegatima da će izgubiti sve u novom napadu na Srpsku

BANjALUKA- Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić poručio je bošnjačkim delegatima u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, koji su podnijeli zahtjev krnjem Ustavnom sudu BiH za rješavanje spora sa Srpskom u vezi sa Zakonom o imunitetu Srpske, da će izgubiti sve.

"Ustavni sud BiH radi ko dragstor bez pauze za potrebe Bošnjaka dok ostali mjesecima i duže čekaju njegove sjednice. Pravi se neki surogat-kalifat sa mješovitom upravom. Novi napad na Republiku Srpsku i njena prava upravo je počeo. Samo da onima koji ovo rade poručim jednu stvar: Izgubićete sve!", napisao je Stevandić na svom profilu na "Iks".

Bošnjački delegati Šefik Džaferović, Dženan Đonlagić, Džemal Smajić i Safet Softić podnijeli su krnjem Ustavnom sudu BiH zahtjev za rješavanje spora sa, kako su naveli, entitetom Republika Srpska i Narodnom skupštiom Srpske u vezi sa Zakonom o imunitetu Republike Srpske koji je usvojen na 13. sjednici parlamenta Srpske u aprilu.

Uz zahtjev su dostavili i prijedlog za određivanje privremene mjere do donošenja konačne odluke Ustavnog suda BiH.

Bošnjački delegati zatražili su odgovor u vezi zahtjeva od Narodne skupštine Srpske najkasnije za 30 dana od prijema dopisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana