Stevandić: Pokazati čvrstinu pred pravosudnim organima BiH

SRNA
Stevandić: Pokazati čvrstinu pred pravosudnim organima BiH

BANjALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da su došla vremena u kojima Srbi moraju pokazati čvrstinu pred pravosudnim organima BiH da ne bi samo njih osuđivali, a bošnjačke komandante oslobađali za nesporne ratne zločine nad srpskim narodom.

Stevandić je rekao da se srpskim ratnim komandantima, pa i funkcionerima, procesi pred pravosudnim organima BiH konstantno ubrzavaju, što nije slučaj sa bošnjačkim.

On je dodao da je to koncepcija ugrožavanja svega što su Srbi stekli, te da na tom planu treba prestati sa dugogodišnjim popuštanjima.

Stevandić je naveo da je došlo vrijeme samopoštovanja i da, ako Srbi budu uporni u tome, tako će i drugi odnositi, podsjetivši da je ranije bilo povlačenja.

"Zato su pravosudni organi BiH uglavnom osuđivali naše ljude, a oslobađali bošnjačke i druge koji su nesporno činili zločine nad Srbima", rekao je Stevandić osvrćući se i na činjenicu da pravosudni organi BiH nastoje da ubrzaju aktuelni proces protiv predsjednika Srpske Milorada Dodika, a da nisu toliko ažurni kada je riječ o onima koji se tiču ratnih zločina nad Srbima.

Predsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske Slobodan Župljanin rekao je da političko Sarajevo i određeni inostrani krugovi i dalje nastoje da i kroz pravosuđe BiH stave prst krivice na srpski narod i njegove funkcionere.

"Nastoje da potvrde da su Srbi `remetilački faktor` u BiH, što je apsolutno netačno i radi se o klasičnoj zamjeni teza", rekao je Župljanin.

On je dodao da u svemu tome ne učestvuje samo pravosuđe već i drugi organi BiH koje kontroliše političko Sarajevo.

"Međutim, koliko god se trudili, naša odlučnost je veća da odbranimo Srpsku i Srbe u BiH", poručio je Župljanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana