Stevandić: PIK neformalno tijelo, a misli Srpskoj da postavlja uslove

SRNA
Stevandić: PIK neformalno tijelo, a misli Srpskoj da postavlja uslove

BANjALUKA- Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da je Upravni odbor Savjeta za sprovođenje mira /PIK/ neformalno tijelo, koje nema verifikaciju, registraciju, kancelariju, niti lice ovlašteno za zastupanje.

Stevandić je istakao da neformalna tijela imaju samo neformalnu silu preko moćnih zemalja i računajući na tu silu, misle da Republici Srpskoj postavljaju uslove.

Komentarišući poziv Upravnog odbora PIK-a Narodnoj skupštini Srpske da brzo izvrši imenovanje dvoje sudija kako bi se uspostavio puni sastav Ustavnog suda BiH, Stevandić je naglasio da PIK može da traži da NASA pošalje Kristijana Šmita na Mjesec.

"Ono što mi radimo radimo u interesu svog naroda, a ne u interesu PIK-a. Radimo ono što je odobreno u našim institucijama", rekao je Stevandić novinarima u Banjaluci.

Stevandić je naglasio da su zahtjevi PIK-a znak potpune dezorganizacije i dezorijentacije politike koja je u BiH nije dovela do napretka, koja je u BiH blokirala dogovore naroda, blokirala dogovorte entiteta i stalno izaziva tenzije.

UO PIK-a je pozvao Narodnu skupštinu Srpske da brzo izvrši imenovanje dvoje sudija kako bi se uspostavio puni sastav Ustavnog suda BiH, kao i "na hitno napuštanje politike Republike Srpske o nepriznavanju i nesaradnji sa visokim predstavnikom".
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana