Stevandić odgovorio zašto nije zakazana sjednica o mirnom razdruživanju

SRNA
Stevandić odgovorio zašto nije zakazana sjednica o mirnom razdruživanju

BANjALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da su ga narodni poslanici koji su bili za zakazivanje posebne sjednice parlamenta Republike Srpske dopisom obavijestili da povlače sa 14. posebne sjednice informaciju o potrebi pokretanja procedure regulisanja odnosa Republike Srpske i FBiH u skladu sa Dejtonskim sporazumom.

"Imajući u vidu da je ovo jedina tačka dnevnog reda, nisam zakazivao Kolegijum o posebnoj sjednici", rekao je Stevandić novinarima i dodao da je dopis narodnih poslanika dobio juče popodne.

On je istakao da ne postoje nikakvi pritisci niti bajke u vezi sa održavanjem ove posebne sjednice.

"Mene niko nije nazvao, niti je prijetio niti mi je uputio bilo kakakv dopis, niti je šta tražio u vezi ove sjednice", istakao je Stevandić.

Stevandić je naveo i da je najveža laž i konstrukcija trvdnja iznesena u parlamentu Srpske da je neko sakrio odluku Ustavnog suda Republike Srpske u vezi Izbornog zakona Republike Srpske.

Stevandić je novinarima predočio hronologiju koja je pratila donošenje Zakona o referendumu i građanskoj inicijativi Republike Srpske i Izbornog zakona Republike Srpske.

"Predsjednik parlamenta Republike Srpske ne uzima odluke sa sajta, već kada zaprimi službeni materijal, a što se i dogodilo 5. jula kada mi je iz Službenog glasnika poslata odluka koja je objavljena, a ja je zatim pripremio i juče ujutro poslao predsjedniku Republike Srpske", pojasnio je Stevandić.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana