Stevandić: Odgovoriću opoziciji koja ne razumije procese

GS
Stevandić: Odgovoriću opoziciji koja ne razumije procese

BANjALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da će odgovoriti na pismo opozicionih poslanika, istovremeno naglašavajući da "ostrašćeni dio opozicije ne razumije procese".

-Riječ je o procesu, a ne blickrigu. U procesu nismo sami i treba biti dovoljno mudar i oprezan istovremeno da ubudće ne bi doveli snagu Republike Srpske u pitanje jer njena snaga počiva na stabilnosti za koju treba ponešto i istrpiti - rekao je Stevandić za „Nezavisne“.

On kaže da su "vitalni principi" i dalje na snazi kao i sve što je izglasano, ali da tempiranje toga u dan ili mjesec nema značaja „osim za ostrašćeni dio opozicije koji procese ne razumije, a svakako je glasao protiv odluka Narodne skupštine“.

-SDS-ove kritike doživljavam nešto drugačije i ne želim im upućivati teške riječi, ali to je proces. Nije bilo ni jedne odluke o prenosu nadležnosti, a Republika Srpska je bez ministra finansija u Savjetu ministara ranjiva i ne može istom snagom sprovoditi odluke. Dio opozicije ne razumije da Parlamentarna skupština BiH nije Narodna skupština Republike Srpske i da tamo postoje i drugi narodi i entiteti i mnogo partija i da to nije prosta matematika već nejednačina sa mnogo nepoznatih - rekao je Stevandić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana