Stevandić: Na dopunu Zakona o upotrebi zastave, grba i himne nema suštinskih primjedbi

Srna
Stevandić: Na dopunu Zakona o upotrebi zastave, grba i himne nema suštinskih primjedbi

TREBINjE - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas u Trebinju da u javnosti nema suštinskih primjedi na Nacrt zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne.

"Suština zakona je da mi vratimo korištenje zastave, grba i himne, da vratimo dvoglave orlove, grb Nemanjića, `Bože pravde` u upotrebu koja je zakonom regulisana, a nije paušalna i usputna", rekao je Stevandić.

Stevandić je novinarima u Trebinju rekao da je ovo treća javna rasprava o Nacrtu zakona, poslije Prijedora i Bijeljine, te da će biti održane i u Istočnom Sarajevu i Banjaluci.

On je dodao da je Trebinje jedno od ključnih mjesta gdje javna rasprava treba da dobije primjedbe, podršku, sugestije, navodeći da su sve partije sem jedne iz Trebinja glasale o Nacrtu.

"Bilo je prosto nevjerovatno da ima nekog ko će iz političkog egzibicionizma da glasa protiv, ali desilo se. Žao mi je što je išlo iz Trebinja, jer se ovo smatra esencijom kulturnog, nacionalnog i istorijskog nasljeđa", rekao je Stevandić.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je nakon Svesrpskog sabora pokrenut veliki broj projekata koji se tiču Srpske i Srbije.

"Treba ispoštovati volju naroda da budemo jedan narod, treba ispoštovati sve zakonske procedure", rekao je Ćurić.

Nadležni organi, organizacije, naučne i stručne institucije i zainteresovani građani pozvani su da se uključe u javnu raspravu i doprinesu unapređenju kvaliteta teksta Nacrta zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je početkom jula Nacrt zakona o dopuni Zakona o upotrebi zastave, grba i himne, čiji je predlagač predsjednik parlamenta Srpske Nenad Stevandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana