Stevandić: Nema oprosta za NATO agresiju na SR Jugoslaviju

Srna
Foto: Srna

MOSKVA - Delegacija Narodne skupštine Republike Srpske prisustvovala je danas u Ambasadi Srbije u Moskvi otrikvanju spomen-ploče žrtvama NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine i promociji knjige “NATO na sudu istorije” Gorana Petronijevića.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, koji je predvodio delegaciju, istakao je da ovaj događaj ne dozvoljava da se zaboravi ubijanje civila i razaranje infrastrukture od strane 19 najrazvijenijih zapadnih zemalja bez odluke Savjeta bezbjednosti UN.

“To je nezabilježen zločin u istoriji čovječanstva da se na jednu malu zemlju sruči toliko bombi iz razloga koji nisu imali pravnu prirodu”, rekao je  .

On je naglasio da nema oprosta niti zaborava već da će se njegovati kultura sjećanja i uvijek upozoravati da se kršenjem međunarodnog prava nikada nije mogla postići pravda.

“Pravdu za nevine žrtve bombardovanja od Milice Rakić do onih koji su bili u vozovima, autobusima i bolnicama, a ubijeni su NATO bombama, nastavićemo da tražimo kao i pravdu za zasijavanje zemlje osiromašenim uranijumom od kojeg su umirale hiljade ljudi nakon bombardovanja”, istakao je .

Prema njegovim riječima, ovom događaju prisustvovao je i veliki broj dostojanstvenika Srbije, Ruske Dume, Savjeta Federacije i drugih diplomata koji se nalaze u Moskvi.

Delegacija Narodne skupštine Republike Srpske sutra će prisustvovati fudbalskoj utakmici Rusija-Srbija.

Delegaciju Narodne skupštine, koju u višednevnoj posjeti Ruskoj Federaciji predvodi , čine narodni poslanici Igor Žunić, Darko Banjac, Srđan Todorović i Aleksandar Trninić. /kraj/mis/msb/fotoEnter

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana