Stevandić: Najvažnije dogovoriti funkcionisanje Vlade

Srna
Stevandić: Najvažnije dogovoriti funkcionisanje Vlade

BANjALUKA - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je poslije konsultacija sa mandatarom za sastav nove Vlade Radovanom Viškovićem da nije bilo riječi o personalnim rješenjima, ali da je Ujedinjenoj Srpskoj najvažnije dogovoriti funkcionisanje Vlade.

Stevandić je rekao novinarima u Banjaluci da u naredne četiri godine prioritet treban da bude koaliciono djelovanje i efikasna nova Vlada Republike Srpske.

"Ranije smo se dogovorili za jedno ministarstvo i ne želim stvarati neke medijske slike o tome. Najvažnije je dogovoriti funkcionisanje Vlade, koja ne postoji samo zbog partija, nego i građana koji će biti u socijalnoj potrebi, radi ograničenja cijena životnih namirnica i svih populacija kojima treba socijalna i zdravstvena zaštita i njega", izjavio je Stevandić.

Prema njegovim riječima, u otežanim uslovima nadolazeće energetske i prehrambene krize, koja će imati politički karakter, neophodno je tražiti neku vrstu "bajpasa" između Savjeta ministara i Vlade Republike Srpske, kako bi se spriječile blokade iz Sarajeva.

Stevandić je napomenuo da Ujedinjena Srpska u proteklom mandatu, kako je rekao, nije napravila nikakvu štetu ni u jednom ministarstvu, niti preduzeću, kao i da na ovaj način želi da nastavi da funkcioniše u budućoj vladi Republike Srpske.

"Pripremili smo izvještaj od preduzeća i Ministarstva prosvjete i kulture koje nije imalo štrajk, povećalo je šest puta plate i dobilo tri pozitivna revizorska izvještaja. Takođe, Zavod za udžbenike poslovao je 31 odsto bolje nego u prethodnom periodu, `Pošte Srpske` imale su 12 miliona KM veći bilans nego u prethodnom mandatnom periodu", rekao je Stevandić.

Stevandić je naveo i da je Institut za javno zdravstvo Republike Srpske povećao dobit za 10 miliona KM i to je jedina zdravstvena ustanova koja, kako kaže, pored svih afera, nema kredite i opterećenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana