Stevandić: Na sjednici NSRS sudija Ustavnog suda BiH biće pozvan da podnese ostavku

G.S.
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da bi u srijedu trebalo da bude održana sjednica Parlamenta Srpske na kojoj će biti donesena odluka o pozivu sudiji Ustavnog suda BiH iz Srpske da podnese ostavku.

Stevandić je rekao da će sutra, u skladu sa zaključcima današnjeg sastanka u Banjaluci na kojem je potpisana izjava o zaštiti imovine Srpske, biti sazvana sjednica Kolegijuma NSRS na kojoj bi trebalo da bude odlučeno o održavanju sjednice Parlamenta.

- Kada se brani Republika Srpska nema odstupanja, ili je braniš ili ne - poručio je Stevandić.

Početak sjednice zakazan je za 11.00 časova, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Predstavnici parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske potpisali su danas plan o postupacima djelovanja organa Republike Srpske i predstavnika Srpske u zajedničkim institucijama BiH o zaštiti imovine.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je sa liderima političkih partija iz Srpske potpisao plan djelovanja o zaštiti imovine Srpske kojim se odražava poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava.

On je istakao da bi u srijedu, 26. aprila, trebalo da bude održana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske kako bi bio pozvan srpski sudija u Ustavnom sudu BiH da podnese ostavku, odnosno da ne učestvuje u radu ovog suda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana