Stevandić: Koja vojska treba biti na parastosima ako ne srpska

Srna
Stevandić: Koja vojska treba biti na parastosima ako ne srpska

BANJALUKA - Ne znam koja bi druga vojska trebala da se pojavi na parastosima i komemoracijama na Kozari i u Bratuncu, ako ne Srpska, istakao je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić.

”Nacistička Mudžahedinska Hrvatska Koja ako ne srpska Iz Srbije ili Republike Srpske manje je važno. Znamo ko su tu žrtve, a ko zločinci”, napisao je Stevandić na društvenoj mreži “Iks”, uz fotografije naslova sarajevskih portala povodom defilea pitomaca Vojne akademije u Beogradu ulicama Prijedora.

Pitomci Vojne akademije u Beogradu prodefilovali su jutros ulicama Prijedora uoči obilježavanja 82 godine od Bitke na Kozari, kojem su prisustvovali na Mrakovici.

Tridesetak kadeta i dvadesetak starješina ovog nastavnog centra defilovalo je od hotela “Prijedor” glavnim gradskim šetalištem do Pozorišta Prijedor.

Na Mrakovici su u zajedničkoj organizaciji vlada Republike Srpske i Srbije danas obilježene 82 godine od Bitke na Kozari, koja je simbol stradanja i otpora srpskog naroda u borbi protiv nacista i ustaša u Drugom svjetskom ratu.

Tokom ove bitke ubijeno je oko 40.000 civila, dok je 68.000 odvedeno u logore, među kojima više od 23.000 đece.

U Bratuncu su juče obilježene 32 godine od stradanja Srba u srednjem Podrinju i Birču, a parastos za 3.267 srpskih žrtava služio je NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić rekao je da se „mora odmah utvrditi ko je uopšte dozvolio da Vojska Srbije uđe na teritoriju BiH“.

„Prvo i osnovno pitanje ovdje je, ko je odobrio ulazak vojske Srbije u BiH? Predsjedništvo BiH to nije učinilo. Da li je to uradilo Ministarstvo odbrane? To se odmah mora utvrditi. Ako nije ni Ministarstvo odbrane, onda je riječ o klasičnom aktu agresije“, naveo je Komšić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana