Stevandić: Izostaju osude prijetnji Srbima

Srna
Stevandić: Izostaju osude prijetnji Srbima

BIJELjINA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić ukazao je na to da se niko ne oglašava kada se pojavljuju otvorene prijetnje Srbima na Kosovu i Metohiji.

Povodom transparenta na kojem je na albanskom napisano "koliko puta priđeš Kosovu, toliko ćeš puta pobjeći", a u pozadini ilustrovan pogrom nad Srbima, Stevandić je upitao gdje su da se oglase ambasade i nevladine organizacije.

"Oglašava li se ko? Ambasade? NVO? Udruženja za ovo i ono, Helsinški komitet, žene u crnom i ostalim bojama, ovi za kulturnu dekontaminaciju?... Kome se prijeti? Srbima? Onda ništa. Kad bude nešto protiv Srba javiće se obavezno i to više puta. Isto vrijedi za srpske žrtve. Ni saučešće", napisao je Stevandić na društvenoj mreži "Iks".

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija transparenta na kojem na albanskom jeziku piše "koliko puta priđeš Kosovu, toliko ćeš puta pobjeći", a u pozadini ilustrovan pogrom nad Srbima.

U svim srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji zavladali su strah i uznemirenost.

Dopisnik Srne javlja da je smanjeno kretanje čak i između srpskih sela u centralnom dijelu Kosova, a u Kosovskom Pomoravlju u regionu Gnjilana, u kojem su srpska sela ispresijecana albanskim, gotovo da i nema kretanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana