Stevandić: Helez pravi spektakl

GS
Stevandić: Helez pravi spektakl

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić je nakon što je ministar odbrane BiH Zukan Helez objavio snimak domaćeg drona kazao da je on presuđen za lažno svjedočenje i da pravi spektakle te da je sve što radi lažno.

- Osoba presuđena od Suda BiH zato što je bio lažni svjedok. Pravi spektakle, kazao je Stevandić.

Stevandić je rekao i da se u Narodnoj skupštini Republike Srpske nije raspravljalo, niti postoji dokument o razdruživanju već je nešto što je pominjano u smislu nekog političkog odgovora sada zloupotrijebljeno i iskorišteno da se pravi ratnohuškačka retorika.

- Ali, kao što vidite, na to ratno hušanje i Zukana Heleza i snimanje spotova o nekim vojskama i paravojnim formacijama Rame Isaka ne reaguju oni koji pišu nama pismo kada držimo političke govore ili kada raspravljamo o političkoj situaciji u Republici Srpskoj, rekao je Stevandić novinarima u Banjoj Luci.

Rekao je da se na "mirnu demokratsku i skupštinsku raspravu" šalju poruke dok se kako Stevandić tvrdi na ratnohuškačku retoriku i pokazivanje dronova ne reaguje.

- I ovo je moj javni poziv da se ambasade koje se inače bave komentarisanjem Republike Srpske i svake naše izjave posvete tome ili da kažu javno da podržavaju ratnohuškačku retoriku Isaka i Heleza, kazao je Stevandić.

Podsjećamo, ministar Zukan Helez je danas objavio prvi snimak domaćeg drona u letu i poručio da je to najbolji penicilin za "razdruživanje".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana