Stevandić: Drina privremena granica

Srna
Stevandić: Drina privremena granica

BEOGRAD - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić istakao je da će Srbija i Srpska nastaviti realizaciju tačaka iz Deklaracije sa Svesrpskog sabora, dodajući da su prioritet ekonomski razvoj i politička stabilnost.

-Ali, i to će biti na udaru, jer Sarajevo blokira investicije Srpske i Srbije poput izgradnje auto-puteva, aerodroma i hidrocentrala. To je besmisleno. I trebalo bi uzvratiti istom mjerom – gospodo iz Sarajeva, ako nema aerodroma u Trebinju, nema ni projekata u Federaciji BiH - rekao je Stevandić za današnje “Večernje novosti”.

Na pitanje kako Srbija i Srpska da se odbrane od napada koji stižu sa mnogih adresa, Stevandić je ocijenio da odgovorni u Srbiji i Srpskoj, prije svega, treba da budu mudri i da ne nasjedaju na priče kako prave neki srpski svijet i “veliku Srbiju”.

-I jedna i druga strana Drine su srpske. To što je tu privremeno neka granica i carinici, nije bitno. Mi smo isti narod, molimo se istom Bogu, idemo u istu crkvu i ne treba drugima da dajemo argumente da nas satanizuju -  rekao je Stevandić.

On je istakao i da procesi koji se vode protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika nisu lični i da mu se sudi zato što brani imovinu Srpske i sprečava da ona bude uknjižena na BiH.

-Sve drugo su izgovori za naivne, a imamo i opoziciju koja sve pokušava da predstavi kao privatni Dodikov rat sa Amerikom. Imamo i visokog predstavnika koji Srpsku pokušava da predstavi kao stranu koja ne sarađuje i koja treba da nestane”, rekao je Stevandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana