Stevan Gajić za "Glas": Bećirović i Komšić su nebitni, cilj je natoizacija Balkana

O.T.
Stevan Gajić za "Glas": Bećirović i Komšić su nebitni, cilj je natoizacija Balkana

Kako licemjerstvo izgleda na djelu pokazali su bošnjački i hrvatski član Predsjedništva BiH, Denis Bećirović i Željko Komšić, susretom sa Aljbinom Kurtijem, premijerom samoproglašenog Kosova, odmetnute srpske pokrajine koju zemlja čiji su predstavnici ne priznaje.

Javnost o pomenutom susretu upoznao je sam Kurti, objavom na platformi "X" i porukom da je on bio produktivan te da se razgovaralo, između ostalog, i o "punoj implementaciji Berlinskog procesa sa naglaskom na slobodno kretanje sa ličnim kartama".

Očekivano, postupak dvojca iz BiH naišao je na osude iz Republike Srpske i Srbije, zbog očiglednih dvostrukih standarda, međutim doktor političkih nauka, Stevan Gajić, za „Glas Srpske“ ističe da su Bećirović i Komšić u čitavoj priči potpuno nebitni, te da iza njihovog sastanka sa Kurtijem stoje mnogo moćnije strukture koje "vuku konce".

- To je bio sastanak sluga okupatora i nastavak antisrpske akcije sa ciljem okončanja procesa natoizacije Balkana. NATO savezu Srbi predstavljaju problem jer nisu uspeli da nas za 30 godina slome. Bećirović i Komšić su tu samo da se slikaju, da na nekom tehničkom nivou dogovaraju koordinaciju. U isto vreme kada je Vučić popustio pred zahtevima Amerikanaca da smeni direktora BIA, koristi se gužva da se Srbija potpuno odrekne KiM – ističe naš sagovornik.

On dodaje da se uporedo udara i na Republiku Srpsku, prije svega preko, kako naglašava, skandaloznog zakona o imovini te suđenja Dodiku.

- Predsednika Srpske žele da hapse i zabrane mu učešće u politici. Suština je da treba slomiti Srbiju i Srpsku kako bi se hitno uvukle, za početak BiH i tzv. Kosovo, u NATO, a potom prodata priča Srbiji  da ni ona ne može više da bude neutralna – zaključio je Gajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana