Stanković: Američke sankcije - kontinuiran pritisak na Srpsku

Srna
Foto: Arhiva

BANjALUKA- Direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Dragan Stanković izjavio je da su najnovije sankcije koje su SAD uvele saradnicima predsjednika Republike Srpske kontinuirani pritisak na Srpsku i da se na taj način može očekivati da svi njeni građani budu pod sankcijama, posebno oni koji su došli na proslavu Dana Republike.

Stanković je istakao da Republika Srpska i njeni predstavnici, uprkos takvim pritiscima, ne treba da odustaju od onoga što je važno za opstanak Srpske i srpskog naroda, poput imovine.

"Sankcije su samo pokazatelj na koji način demokratska SAD djeluje i sprovodi politiku. Zvaničnici treba da vode računa o Ustavu i zakonima Srpske, a ne da se povinuju bilo kojem strancu ili ambasadama", rekao je Stanković, koji je pod sankcijama SAD od prošle godine.

On je ocijenio da je Dan Republike ove godine veličanstveno proslavljen uz najbolju organizaciju, te najavio da će sljedeće godine na obilježavanju RUGIPP imati svoj ešalon u defileu.

Kancelarija za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva finansija saopštila je da je uvela sancije generalnom sekretaru i savjetniku predsjednika Republike Srpske Jeleni Pajić Baštinac i Branislavu Okuki, te predsjedavajućoj Vijeća naroda Srebrenki Golić jer su organizovanjem i obilježavanjem Dana Republike Srpske - 9. januara "podrivali mir i stabilnost u BiH".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana