Stanivuković o saradnji sa Dodikom: Političke razlike postoje, ali Srpska je za sve nas neupitna

Tanjug
Stanivuković o saradnji sa Dodikom: Političke razlike postoje, ali Srpska je za sve nas neupitna

BEOGRAD - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je za Tanjug da, iako je on politički protiv predsjednika Srpske i lidera SNSD-a Milorada Dodika, ne treba miješati institucionalnu saradnju sa političkim razmimoilaženjem.

-Isto to radim i sa institucijama Srpske, zašto da Vlada ne izdvoji što više novca za Banjaluku. To je moja obaveza i zadatak, a neko tako miješa institucionalnu saradnju sa političkim razmimoilaženjem. Političke razlike postoje, ali Srpska je za sve nas neupitna -izjavio je gradonačelnik Banjaluke.

On je dodao da je protiv toga da se predsjedniku Republike Srpske sudi u sudovima BiH, već da, ako bilo ko iz Srpske treba da odgovara zbog optužbi, treba da mu se sudi u sudovima Republike Srpske, u srpskim ustanovama i institucijama i po srpskim zakonima.

Istakao je i da danas voditi veliki grad znači imati veliku odgovornost, i da nije moguće biti isti čovjek onda kada ste odbornik ili poslanik i onda kada ste ispred sistema neke institucije, dodavši da je za njega Republika Srpska uvijek na prvom mjestu.

-Danas kada vodite najveći grad RS, zapadnu srpsku prestonicu onda znači da govorite u ime minimum 200.000 ljudi koji žive u tom gradu, što znači da kada date neku izjavu, govorite gotovo u ime cijele Sršske - rekao je Stanivuković za Tanjnjug.

On je istakao da je zahvalan što je uspio za Banjaluku da izbori više od šest miliona maraka projekata podrške Vlade Srbije, Beograda, predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, i dodao da je njegova dužnost da bude dovoljno mudar, da razgovara i da predstavi prioritete Banjaluke, kako bi se dobila podrška za to. Stanivuković kaže da je sve ono što je na “ulici” govorio da će da uradi, na kraju sprovedeno, istakavši da su potpuno besplatno legalizovane kuće za sve ljude koji su izbjegli tokom rata.

-Uveli smo „kartice prijateljstva“ i „kartice za zdravo djetinjstvo“ za roditelje sa decom uzrasta do sedam godina i za penzionere. Apoteke, lijekovi, prehrambeni proizvodi su povoljniji sa tom karticom. Kada kažem da će nešto biti, to mora biti -poručio je on.

Dodao je da je on siguran u svoju pobjedu na predstojećim lokalnim izborima u oktobru, ocijenivši da će nakon izbora izaći kao ubjedljiv pobjednik i to sa istom retorikom, programom i načelima iz 2020. godine, samo kroz prizmu institucije koju predstavlja.

-Naš program je bio da ćemo obezijbediti knjige, riješiti legalizaciju, izgraditi spomen obiljležje. Bilo je dosta važno sufinansiranje privatnih vrtića, oko 80 evra dajemo za svako dijete u privatnim vrtićima - rekao je Stanivuković.

Stanivuković dodaje da se u ovom trenutku gradi najveći broj parkova što je bila želja građana, kao i šetalište uz obalu Vrbasa.

-U devet mjeseci imali smo tri sjednice Skupštine grada, a trebalo je da ih imamo devet, i sad za tri sjednice treba da se postigne efekat kao da ih je bilo devet - izjavio je on

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana