Stanivuković: Kočić u amanet ostavio najvažnije vrijednosti

Srna
Stanivuković: Kočić u amanet ostavio najvažnije vrijednosti

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je danas u Banjaluci da je književnik Petar Kočić bio čovjek slobodarskih misli i djela, patriota i rodoljub i da je u amanet ostavio najvažnije vrijednosti ljudskog življenja i borbe.

"To je čovjek koji nas uči da je naša otadžbina jedna njiva koja se neprestano sije i žanje i da je važno da sve generacije vječno rade za svoju otadžbinu", rekao je Stanivuković novinarima nakon polaganja vijenaca na spomenik Petru Kočiću u Banjaluci povodom održavanja 59. "Kočićev zbor".

On je dodao da je potrebno raditi za svoj narod i kako Kočić kaže "za rodnu grudu".

Nakon polaganja vijenaca, u 12.00 časova na platou ispred Narodne i univerzitetske biblioteke Srpske, biće otvorena izložba "Stripovijetke" prema pričama Stefana Mitrova Ljubiše.

Svečano otvaranje 59. "Kočićevog zbora" i književne večeri planirano je u 19.00 časova u Parku Petar Kočić.

Svečana akademija, u okviru koje će biti dodijeljene Kočićeve nagrade i nagrade "Zmijanjče", biće održana sutra u Narodnom pozorištu Republike Srpske.

Prethodno je planirana da bude održana tradicionalna borba bikova za nagradu "Jablan" na zborištu na Manjači.

Prema programu manifestacije, u nedjelju, 25. avgusta, u Stričićima kod Banjaluke planirano je da u 11.00 časova bude održan kulturno-umjetnički program "Snaga jedinstva" kod Osnovne škole "Petar Kočić".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana