Stanivuković: “Akvana” od sutra neće raditi

Jasmina Salopek
Stanivuković: “Akvana” od sutra neće raditi

BANjALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da „Akvana“ od sutra neće raditi, kao ni Gradski olimpijski bazen koji posluje u sklopu ovog preduzeća.

Vanredna sjednica Skupštine grada Banjaluka na čijem dnevnom redu je stanje u preduzeću "Akvana” odgođena je jer se poslanci ne osjećaju bezbjedno.

-Oni sada prekinuli sjednicu jer ih je narod uznemirio i ne mogu da rade. Nisu radili 90 dana pa se sada plaše. Mi smo im zviždanjem poslali jasnu poruku. Ono što je važno reći njihov plan je da izglasaju propadanje  „Akvane“. Ona od sutra neće raditi - rekao je Stanivuković, nakon što je danas prekinuta sjednica Skupštine grada na kojoj je trebalo da se raspravlja o stanju u pomenutom gradskom preduzeću.

Dodao je i da sutra “nastavljaju sa protestima”.

-Sutra donosimo nove odluke, a odluke od danas da ne dobijaju platu sutra stupa na snagu - kaže on.

Nezavisni odbornik Aleksandar Petković je nakon skandala rekao da za ovo što se danas dešavalo nema komentar.

- Građani trpe ogromne štete neodržavanjem sjednice. Sve ide na štetu građana jer tri mjeseca nema redovne sjednice, a imamo vanredne što je nelogično i nepotrebno - rekao je Petković.

Osvrnuo se i na gradonačelnikovu odluku da odbornici od danas više neće primati plate dok se ne riješi pitanje „Akvane“ i drugih bitnih tačaka dnevnog reda.

- Prihvatam njegovu odluku da ne primamo plate iako mi radimo svoj posao. Neki nisu radili ni kada su uzeli mandat - naglasio je on.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana