Stamenkovski: Prećutna podrška Zapada planu Prištine da protjera Srbe

Srna
Stamenkovski: Prećutna podrška Zapada planu Prištine da protjera Srbe

BEOGRAD - Ministar za brigu o porodici i demografiju Srbije Milica Đurđević Stamenkovski ocijenila je da uzurpacija privatnih imanja Srba na sjeveru Kosova i Metohije označava teror režima Aljbina Kuritja nad srpskim narodom, čime im se direktno ugrožava dalji opstanak.

Stamenkovski je istakla da okupaciona čizma Kurtija čini sve kako bi srpskim porodicama onemogućila normalan život i primorala ih na trajni odlazak sa njihovih ognjišta, te upozorila da se proces dešava uz tiho odobravanje predstavnika zemalja Kvinte i administracije u Briselu.

"Činjenica da niko od zapadnih zvaničnika ne reaguje na Kurtijevu samovolju, kojom se krše svi postojeći sporazumi i konvencije o zaštiti ljudskih i imovinskih prava, pokazuje stepen njihovog licemjerja i njihovu prećutnu podršku planovima Prištine o protjerivanju Srba sa Kosmeta", rekla je Stamenkovski.

Ona je ocijenila da protivpravno oduzimanje srpske zemlje predstavlja direktnu bezbjednosnu prijetnju za Srbe jer se konfiskovana imanja bez ikakvog osnova dodjeljuje na korišćenje takozvanoj policiji i vojsci Kosova, koja na tim imanjima otvara svoje baze, saopšteno je iz pokreta "Zavetnici", čiji je predsjednik Stamenkovski.

One će se u pogodnom trenutku iskoristiti za nasilni upad na sever Kosova i Metohije i novi pogrom nad srpskim narodom", upozorila je Stamenkovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana