Šta je Zelenski rekao o susretu sa Komšićem i Bećirovićem

GS
Šta je Zelenski rekao o susretu sa Komšićem i Bećirovićem

KIJEV - Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski danas se u Kijevu sastao sa hrvatskim i bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i Denisom Bećirovićem te tom prilikom "zahvalio BiH za finansijsku podršku i pridruživanje sankcijama EU protiv Rusije", saopšteno je na zvaničnoj stranici ukrajinskog predsjednika.

-Hvala vam na vašoj posjeti Ukrajini na Dan državne zastave, to je velika čast za nas. Takođe vam želim zahvaliti na podršci našem suverenitetu i teritorijalnom integritetu, na podršci i učešću na samitu međunarodne Krimske platforme - rekao je Zelenski, stoji u saopštenju.

Dodali su da je „Zelenski zahvalio BiH na podršci rezolucijama koje se tiču teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine, posebno u okviru UN“.

-Zelenski je s predsjedavajućim i članom Predsjedništva BiH razgovarao o daljim perspektivama jačanja saradnje dviju zemalja, istakavši da Ukrajina i BiH dijele zajednički cilj - članstvo u EU. Predsjednik je takođe izrazio nadu da će BiH naći priliku da se uključi u praktičnu implementaciju ukrajinske mirovne formule - stoji na stranici Predsjedništva.

Kako prenose federalni mediji, Bećirović je Zelenskom poručio da „dodjela odlikovanja predsjedniku rusije Vladimiru Putinu od strane predsjednika Srpske Milorada Dodika, nije stav većine građana BiH“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana