Šta je predstavnik Grčke rekao o rezoluciji?

Tanjug
Šta je predstavnik Grčke rekao o rezoluciji?

NjUJORK - Predstavnik Grčke u Ujedinjenim nacijama izjavio je danas da vrijeme donošenja rezolucije o Srebrenici izaziva zabrinutost jer je na rasporedu nakon što su otvoreni pregovori BiH za članstvo u Evropskoj uniji.

On je nakon usvajanja rezolucije na sednici Generalne skupštine UN, prilikom koga je Grčka bila uzdržana, rekao da zbog toga rezolucija rizikuje da bude pogrešno protumačena.

"Budućnost BiH i Zapadnog Balkana može da postoji samo u okviru EU", rekao je on i dodao da je potrebna inicijativa koja promoviše deeskalaciju.

Predstavnik Singapura izrazio je žaljenje što je rezolucija izazvala podjelu i apelovao na kosponzore da u obzir uzmu sve zajednice koje su pretrpile zločine

Predstavnica Paname rekla je da je pomirenje jedini put da se zacijele rane i da nije vrijeme da se upire prst u bilo koga.

"Mora da se da prostor zaceljenju što može da dovede do političkog mira. Bili smo uzdržani jer smatramo da je neizbježno da sve strane moraju da rade na putu dijaloga i zaliječe otvorene rane. Samo volja uključenih strana može da dovede do toga", rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana