Srpskom povratniku u Mostaru zapaljen automobil

Srna
Srpskom povratniku u Mostaru zapaljen automobil

MOSTAR - Srpskom povratniku Dragu Ruparu, prije dvije večeri, u mostarskom naselju Hodbina zapaljen je automobil ispred porodične kuće.

O svemu je obaviještena policija.

Rupar pretpostavlja da je automobil zapaljen iza ponoći. Ne može sa sigurnošću da tvrdi da je to uradio komšija Bošnjak, s kojim duži period ima nesuglasica. Sve je to rekao i policiji. Ne boji se, ali sumnja da je paljevina poruka.

“Izgorjela je krpa na autu, namjerno je palio, onda zatakao za branik, pa zbrisao. Ranije nije bilo problema, dok nije došao ovaj”, kaže Rupar za RTRS.

Dok čeka rezultate istrage, Srbi sa područja Mostara obilježavaju godišnjicu progona i ubistva članova porodica, bez nade da će brojni ikada pronaći ostatke najmilijih.

Na području Istočne Hercegovine porodice tragaju za još 81 tijelom nestalih, u Republici Srpkoj za 1.642.

U spomen kostrunici u Nevesinju na identifikaciju čeka 80 cijelih ili fragmenata tijela.

U znak sjećanja na stradale, sa mosta na rijeci Buni, gdje je, pretpostavlja se izvršen zločin, u vodu su spušteni vijenci i cvijeće.

Pomenu poginulim i nestalim u Sabornom hramu, pored članova porodica, prisustvovali su predstavnici udruženja, lokalnih zajednica iz Istočne Hercegovine, Grada Mostara i Konzulata Srbije u Mostaru.
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana