Srbi u Livanjskom polju nemaju osnovne uslove za život

Srna
Srbi u Livanjskom polju nemaju osnovne uslove za život

LIVNO - Predsjednik Skupštine Udruženja “Ognjište” iz Gubina kod Livna Nedeljko Vukovljak izjavio je da je život srpskih povratnika u Livanjsko polje težak i da nemaju osnovne uslove.

- Nemaju put, vodu, prodavnicu, stambena infrastruktura nije obnovljena. Sve to otežava život povratnicima u Livanjsko polje, ali i sam povratak jer to su osnovni preduslovi za život - rekao je Vukovljak.

On je ukazao na to da dodatni problem predstavlja i loša mobilna mreža, jer nema signala u pojedinim dijelovima sela, što im otežava komunikaciju.

Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije uručio je Vukovljaku gramatu zahvalnosti za izgradnju “Lazinog konaka” pored Hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Gubinu koji ima za cilj okupljanje mještana gubinske parohije.

- Moramo biti zajedno u ovim teškim vremenima, jer tada smo najjači. Izgradnja konaka ujedinila nas je i poslala poruku sloge i bratstva. "Lazin konak" je mjesto u koje su svi dobrodošli. Oni koji budu obnavljali svoju djedovinu imaće gdje da prespavaju - poručio je Vukovljak.

Srpski povratnici u Gubin i okolna sela uglavnom su starije životne dobi. Parohiju gubinsku čine sela Rujani, Čaprazlije, Provo, Gubin, Sajković i Kazanci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana