SPS obilježio četiri godine postojanja

GS
SPS obilježio četiri godine postojanja

BANjALUKA - Socijalistička partija Srpske (SPS) obilježila je večeras u Banjaluci četiri godine postojanja, a lider stranke Goran Selak poručio je da će SPS na narednim lokalnim izborima nastupiti samostalno i imati svoje kandidate u većini lokalnih zajednica Republike Srpske.

"Nije bilo lako i jednostavno kada smo prije četiri godine počeli da osnivamo našu političku organizaciju. Danas ponosno mogu da kažem da smo uspjeli, ostvarili naš cilj i da ne dugujemo nikome ništa, već da je SPS zahvalna samo građanima Republike Srpske koji su tokom ove četiri godine davali povjerenje našoj partiji", rekao je Selak novinarima.

Selak je podsjetio da je SPS parlamentarna stranka u Republici Srpskoj i da njenu poslaničku grupu u sadašnjem sazivu Narodne skupštine čine tri poslanika.

"Mi smo partija koja je parlamentarna u 23 lokalne zajednice Srpske", poručio je Selak.

Osnivač Pokreta socijalista i član Senata Republike Srpske Aleksandar Vulin čestitao je Selaku i članovima SPS-a na postignutim rezultatima.

"Mi Srbi moramo da postanemo jedinstven politički narod. Da bi to postali, partije iz Srbije moraju da sarađuju sa partijama iz Republike Srpske i moramo da imamo identične odgovore na najvažnija nacionalna pitanja. SPS je važan dio stvaranja `srpskog sveta` zato što razumije potrebu stvaranja Srba kao jedinstvenog političkog naroda", istakao je Vulin.

On je dodao da u tom kontekstu treba da se i u Republici Srpskoj razmatra najavljena inicijativa o formiranju Pokreta za narod i državu.

"Da bismo zaštitili narod i državu moraćemo da ih zaštitimo svuda gdje Srbi žive. Zato vjerujem da je formiranje Pokreta za narod i državu dobra vijest ne samo za Srbe u Srbiji, već i za Srbe u Republici Srpskoj", poručio je Vulin.

Svečanost povodom obilježavanja četiri godine postojanja SPS-a upriličena je u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u prisustvu rukovodstva, članova i prijatelja stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana