SPS: Idemo sa SNSD-om, spremni smo biti opozicija

Srna
SPS: Idemo sa SNSD-om, spremni smo biti opozicija

BANjALUKA - Socijalistička partija Srpske (SPS) ima dogovor sa SNSD-om o zajedničkom djelovanju u Banjaluci i spremna je da bude u opoziciji u Skupštini grada, saopšteno je iz SPS-a.

Na proširenoj sjednici Predsjedništva Gradskog odbora SPS-a Banjaluka zaključeno je da Draško Stanivuković, kao izabrani gradonačelnik, "ima obavezu da preuzme odgovornost za formiranje većine u Skupštini grada".

"U svom dosadašnjem političkom djelovanju Stanivuković je kao odbornik, a zatim i kao narodni poslanik bio u opoziciji i nikada nije podržao izbor rukovodstva Skupštine grada, Narodne skupštine, Vlade, kao ni budžet ili druge važne odluke. Zbog toga niko u njega nije upirao prstom, niti ga optuživao", navode iz SPS-a.

Iz ove partije ističu da je "vrijeme da Stanivuković preuzme potpunu političku odgovornost i građanima ponudi rješenja za nagomilane probleme".

"Pozivamo ga da preuzme odgovornost za rješavanje ključnih problema u gradu, uključujući saobraćajne gužve, nedostatak mjesta u vrtićima, problem sa parkingom, prekomjernu betonizaciju i druga važna pitanja", zaključili su iz SPS-a.

Na proširenoj sjednici Predsjedništva Gradskog odbora SPS-a Banjaluka razgovarano je o budućim planovima ove partije, a analizirani su i rezultati lokalnih izbora sa kojima su u ovoj partiji zadovoljni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana