Spriječeno krijumčarenje 22 migranta, uhapšene tri osobe

Srna
Spriječeno krijumčarenje 22 migranta, uhapšene tri osobe

SARAJEVO - Pripadnici Granične policije BiH danas su u mjestu Vrbaška na području Gradiške prilikom kontrole dva vozila uhapsili dvojicu državljana BiH nakon što su otkriveni u krijumčarenju 16 osoba afroazijskog porijekla.

Prilikom kontrole vozila lica afroazijskog porijekla nisu imala identifikacione dokumente, a u upitnicima za migrante navela su da dolaze iz Pakistana - njih troje, šestoro iz Indije i sedmoro iz Bangladeša, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Dan ranije, pripadnici Granične policije BiH su u mjestu Ponikve kod Velike Kladuše spriječili krijumčarenje šest migranata iz Pakistana.

U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se državljanin BiH koji je strane državljane pokušao prokrijumčariti u putničkom motornom vozilu, sa nepripadajućim registarskim oznakama.

Prema naredbi dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, trojica državljana BiH su ispitana u svojstvu osumnjičenih i protiv njih će ovoj instituciji biti dostavljen izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela krijumčarenje osoba.

Vozila, novac i drugi dokazni materijali koji su korišteni kao sredstvo izvršenja krivičnog djela privremeno su oduzeti, a u toku je rad na ovim slučajevima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana