Špirić: Pobjeda Dodika u namještenim "sudanijima" biće i pobjeda BiH

Srna
Špirić: Pobjeda Dodika u namještenim "sudanijima" biće i pobjeda BiH

SARAJEVO- Predsjedavajući Doma naroda Parlamentrane skupštne BiH Nikola Špirić upozorio je političke aktere u Sarajevu da BiH ne smiju da postane žrtva globalne dominacije u kojoj se zemlje ili svrstavaju ili nestaju, te poručio da će pobjeda predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u namještenim "sudanijama" biti i pobjeda i BiH.

"Političko Sarajevo upada u zamku globalne dominacije svojom ograničenom vizijom u kojoj su institucije Republike Srpske i njen predsjednik Milorad Dodik jedina smetnja napretku. Njihov jedini cilj su kazne Dodiku kao personifikaciji Republike Srpske, ali put do tog cilja nije dobar, prvenstveno za BiH", naglasio je Špirić u izjavi Srni.

Špirić je ukazao da norba za globalnu dominaciju pali vatru na Balkanu gdje se male, a posebno višenacionalne države ili svrstavaju ili nestaju.

"Ne smijemo upadati u zamku svrstavanja nego moramo dogovorom gasiti vatre, a ne da ih rasplamsavamo jer je to scenario koji je više puta viđen na ovim prostorima", rekao je Špirić.

On smatra da dnevnopolitičke igre i politikantstvo, koje se uvozi iz raznih centara moći, predstavlja fitilj koji u usijanoj političkoj atmosferi može biti koban.

Špirić je napomenuo da svako došaptavanje sa međunarodnim centrima moći može ohrabrivati samo one ko još nisu svjesni da BiH ne može biti stvar moranja, već dogovora.

"Infuzija mržnje prema Dodiku, koju političko Sarajevo prima izvana, proizvodi sljepilo uslijed kojeg ne shvata da drži fitilj za plamen zajedničkog stradanja, a ne formulu zajedničkog uspjeha. Dotle - neka nam je Bog na pomoći!", poručio je Špirić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana