Špirić: Opozicija alat za ugrožavanje institucija Srpske

SRNA
Špirić: Opozicija alat za ugrožavanje institucija Srpske

SARAJEVO- Dok globali igrači vode aktivnosti za preraspodjelu moći stavljajući u prvi plan državne i nacionalne interse, dotle opozicija služi kao alat za ugrožavanje institucionalne stabilnosti Republike Srpske, izjavio je za Srnu zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić.

Špirić je naglasio da opozicija iz Republike Srpske jaše na krilima mržnje i da je svaka njihova aktivnost zasnovana na lažima i insinuacijama protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

"Mržnja prema Dodiku je sav njihov program i oni su zaslijepljeni time u želji da dobiju izbore bez izbora. Međutim, u opoziciji zaboravljaju da narod prepoznaje zle namjere i mržnju i da je taj narod najbolji čuvar Republike Srpske.

Između stabilnosti Srpske, čiji su Dodik i SNSD garant već 20 godina, te laži, mržnje i podmetanja opozicije - narod je uvijek birao stabilnost institucija i Dodika. Tako će i biti i ovaj put, u to ne sumnjam", istakao je Špirić.

On je dodao da histerija, koju posljednjih dana horski proizvodi opozicija u Srpskoj, ne predstavlja ništa drugo nego borbu za lidersku poziciju u svojim raštrkanim redovima.

"Videći da nemaju podršku naroda, ovih dana histerišu i žale se raznim međunarodnim adresama tražeći pobjedu bez izbora. Sve to može se čitati samo kao borba za lidersku poziciju unutar njih samih i nastaviće histeriju nebirajući riječi i laž upućene Dodiku i institucijama", zaključio je Špirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana