Špirić: Od globalnih prestrojavanja zavisi budućnost BiH

GS
Špirić: Od globalnih prestrojavanja zavisi budućnost BiH

BANjALUKA - Od globalnih prestrojavanja i izbora geopolitičkih partnera, zavisi kakva će biti budućnost u BiH, rekao je srpski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH sa liste SNSD-a Nikola Špirić za RTRS.

- Globalni problemi i te kako utiču, a BiH je incidentna zemlja, jer još uvijek se ne zna gdje će, na istok ili zapad. Najbolje bi bilo za BiH, ali i za region, da nismo nigdje. Postoje oni koji slažu globalni svjetski poredak, i mi na to ne možemo uticati. Ako se sve relativno brzo završi, možda i krenemo putem napretka - istakao je Špirić.

Nakon nekoliko žalbi i suprotstavljenih odluka Centralne izborne komisije i Suda BiH pravosnažno je utvrđeno da će SNSD imati četiri od pet srpskih delegata u Domu naroda BiH. Poznata su imena svih kandidata za ministre i njihove zamjenike u novom sastavu Savjeta ministara BiH. Nagoviještene su i prve odluke ove institucije kad je riječ o velikim ulaganjima u saobraćajne i energetske objekte.

- Dom naroda ima pet srpskih predstavnika, četiri SNSD-a, jedan SDS-a, ali ne treba to dijeliti, mi smo na jednom zadatku - dodao je Špirić.

On se osvrnuo i na incident u Ilidži, kada su napadnuti roditelji mladih fudbalera iz Beograda.

- BiH ima incidentni potencijal. Bošnjaci još uvijek nisu izašli iz mržnje. Zadatak na institucijama FBiH, ali i BiH da izađu iz klišea ovog vremena - poručio je Špirić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana