Špirić: BiH Može u EU kada u Sarajevu zaborave "ohaerovanje" i "šmitomaniju"

Srna
Špirić: BiH Može u EU kada u Sarajevu zaborave "ohaerovanje" i "šmitomaniju"

SARAJEVO - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić smatra da zatvaranje Kancelarije visokog predstavnika (OHR), kraj mandata međunarodnih sudija u Ustavnom sudu BiH, te vraćanje pregovorima nepovratno vode BiH na evropski put.

-Trenutno se stranke „trojke“ ponašaju na način da im (Kristijan) Šmit bude protuteža za bošnjačku politiku u BiH. Trebalo bi da znaju da tek kada prođu „ohaerizam“ i „šmitomaniju“ BiH će biti na evropskom putu. Zato ih pozivam da spuste tenzije i da se mi među sobom vratimo dogovoru bez da tražimo nemoguće - naglasio je Špirić.

On je ocijenio da posljednji istupi lidera stranaka takozvane "trojke" pokazuju da oni nisu za dogovor sa političkim predstavnicima Republike Srpske čime otvaraju nove probleme u BiH i pokušavaju da glume SDA.

-Nije više riječ o politički nekorektnom prepucavanju kakve su njihove bizarne priče iz Konjica. Riječ je o tome da stranke taozvane „trojke“ žele da se dodvore bošnjačkom političkom tijelu, ali nemaju argumente pred sobom nego samo izlizanu matricu SDA po kojoj je Milorad Dodik i SNSD krivac za sve - rekao je Špirić za Srnu.

On upozorava da je svima jasno da međunarode sudija Ustavnog suda BiH i Kristijan Šmita nemaju legitimitet i da je to linija preko koje niko iz Republike Srpske ne ide.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana