Sonja Karadžić-Jovičević za Glas Srpske: Ovo nikome u BiH neće donijeti sreću

Ž. D.
Sonja Karadžić-Jovičević za Glas Srpske: Ovo nikome u BiH neće donijeti sreću

Pale - Porodica Radovana Karadžića ostala je zatečena izrečenom presudom. Njegova kćerka Sonja Karadžić-Jovičević za “Glas Srpske” je rekla da činjenica da je presuda donesena preglasavanjem tri naprema dva dovoljno govori.

- Pravda je davno napustila ove prostore. U Hagu nikada nije ni stanovala. Nikoga ovo pomiriti neće, niti će sreću donijeti onima koji se raduju ovome. U principu je i 40 godina doživotna robija. I 20 godina je doživotna robija. Ovakva presuda je očigledan rezultat političkog pritiska i nema nikakve veze ni sa pravom, ni sa pravdom, ni sa činjenicama, ni sa dokazima, ni sa čim što je u žalbenom procesu radio tim odbrane. To nije ni pregledano, ni analizirano i jasno je o čemu se ovdje radi - rekla je Karadžić-Jovičević.

Isti tim odbrane na čelu sa Radovanom, kaže, ima satisfakciju, a to je što nema genocida u sedam opština, tako da nema nikakvog osnova da iko ikada Republiku Srpsku proglašava genocidnom.

- Što se porodice tiče, neka je on nama živ i zdrav. Presuda ne mijenja ništa u odnosu na prvostepenu i guraćemo mi i dalje kao i do sada sa činjenicama koje svi znaju, a ja se nadam da će kad-tad istina ugledati svjetlo dana i da će narodi u ovoj zemlji kada se to desi moći da se pomire i da žive normalno. Do tada mislim da će to biti sve teže i teže - rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana