Šolaja: Posjeta fon der Lajenove samo ponavljanje poruka o evropskom putu

SRNA
Šolaja: Posjeta fon der Lajenove samo ponavljanje poruka o evropskom putu

BANjALUKA - Profesor međunarodnih odnosa na banjalučkom Fakultetu političkih nauka Miloš Šolaja rekao je Srni da se od sutrašnjeg sastanka predsjednika Evropske komisije Ursule fon der Lajen sa predstavnicima institucija BiH ne može očekivati ništa, već samo ponavljanje poruka o evropskom putu.

"Kako god da se slože kockice, u BiH je stalna opstrukcija svega onoga što čini proces prema EU, a pri tome ostaje samo slatkorječiva evroretorika, tako da se to na kraju svodi na ono što je inače karakteristično za evropske službenike - obilaze parohiju, pokazuju da nešto rade na tom putu", rekao je Šolaja.

On je istakao da će to biti više rutinska posjeta, jer, kako kaže, svi u BiH znaju šta treba da rade na evropskom putu, ali nema političke volje.

Predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen sutra će doputovati u BiH u okviru posjete zemljama zapadnog Balkana, kako bi razgovarala o bilateralnoj saradnji i predstavila plan rasta EU za region, saopštila je Evropska komisija.

Fon der Lajenova sastaće se u Sarajevu sa članovima Predsjedništva BiH, a razgovaraće i sa predsjedavajućom Savjeta ministara Borjanom Krišto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana