Šojić smijenjen sa mjesta direktora Službe za zajedničke poslove

GS
Šojić smijenjen sa mjesta direktora Službe za zajedničke poslove

SARAJEVO - Dragan Šojić razrješava se dužnosti direktora - zamjenika direktora Službe za zajedničke poslove institucija BiH zbog isteka mandata, objavljeno je u Službenom listu BiH, a odluku je potpisala predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto.

Umjesto Šojića, imenovan je v.d direktor - zamjenik Jovan Šilj. Sud BiH potvrdio je optužnicu koja Šojića tereti da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

U optužnici se navodi da je optuženi Šojić u svojstvu službenog lica, obavljajući poslove direktora Službe za zajedničke poslove institucija BiH prekoračio granice svog službenog ovlašćenja, a koja se odnose na korišćenje službenih vozila, na koji način je pribavio sebi korist u iznosu od 41.877,78 KM, a za isti iznos oštetio budžet Bosne i Hercegovine.

Iz Tužilaštva BiH ranije je saopšteno da Šojića terete da je zloupotrebljavao službena vozila institucije, kako bi više puta privatno putovao u inostranstvo, na područje Srbije i Crne Gore, bez službenih naloga i potrebne procedure za korišćenje službenih vozila u institucijama BiH.

Takođe, tereti se da je sačinjavao i u putne naloge unosio neistinite podatke o navodnom kretanju vozila unutar BiH, unosio netačne podatke o službenim putovanjima, boravku na poslu i prisutnosti na radnom mjestu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana