Socijalistička partija obilježila 30 godina postojanja

GS
Foto: D.Pozderović

BANjALUKA- Socijalistička partija obilježila je 30 godina postojanja. Za tri decenije dala je značajan doprinos postojanju i razvoju Republike Srpske, rekao je predsjednik ove stranke Petar Đokić na svečanoj akademiji u Banjaluci.

"SP je proteklih 30 godina dala izuzetan doprinos ukupnom rastu i razvoju Republike Srpske u svakoj oblasti društvenog života", rekao je Đokić i naglasio da su to radili zajedno sa svojim partnerima, da su uspjeli da odole svim iskušenjima i izazovima.

Lider SNSD-a Milorad je čestitao veliki jubilej i podsjetio da su socijalisti važan politički subjekt političkog sistema i života Republike Srpske, sa kojima SNSD već više od dvije decenije radi na afirmaciji i izgradnji Srpske.

"Iza nas stoji stabilna, građena i izgrađena Republika Srpska koja zahtijeva još više napora i ulaganja", rekao je Dodik.

Dodik je istakao da SNSD i SP dijele bazične političke stavove koji se odnose na njihov status na nivou BiH, a na nivou Srpske sve političke i ekonomske odluke dijelimo na isti način.

Socijalistička partija nastavlja saradnju sa SNSD-om, ali tradicionalno i sa Socijalističkom partijom Srbije. Da čestita jubilej i da podršku  došao je i ministar spoljnih poslova Srbije i predsjednik SPS-a Ivica Dačić.

- Republika Srpska je vitalni, nacionalni i državni interes Srbije i srpskog naroda. Mi poštujemo Dejtonski sporazum. Svi razgovori o situaciji u BiH treba da polaze i da se završavaju od saglasnosti i konsenzusa sva tri konstitutivna naroda i oba entiteta - poručio je Dačić.

Đokić je još naglasio da su  socijalisti radili zajedno sa svojim partnerima i da su uspjeli da odole svim iskušenjima i izazovima.

"Radili smo na demokratizaciji Republike Srpske i uspjeli smo krajem 1997. godine, zajedno sa našim partnerima, ostvariti velike istorijske promjene, definisati jedan novi kurs politike koji traje i danas, a to je posvećenost razvoju Republike Srpske, međunarodna afirmacija i zaštita intersa i prava Srpske", rekao je Đokić.

On je dodao da mladi članovi daju sigurnost da će partija trajati i narednih decenija.

Svečanoj akademiji prisustvovali su brojni istaknuti članovi SP-a, kao i predstavnici političkih partija koji čine vladajuću koaliciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana