Socijalistička partija će imati četiri kandidata za načelnike

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA - Socijalistička partija /SP/ će na predstojećim lokalnim izborima kandidatske liste imati u 63 opštine u Republici Srpskoj, a u četiri kandidate za načelnike, izjavio je danas lider ove partije Petar Đokić.

Đokić je nakon sjednice Glavnog odbora stranke dodao da će kandidati za načelnike biti predloženi u Pelagićevu, Kupresu, Ugljeviku i Stanarima, a još se odlučuje o petom kandidatu za opštinu Čajniče.

"Preostale opštine će biti u situaciji da njihovi odbori razgovaraju na lokalnom nivou sa našim partnerima. Željeli bismo da bude potvrđeno partnerstvo na nivou Republike Srpske. Smatramo da je to potpuno logično očekivati", rekao je Đokić novinarima u Banjaluci.

Đokić je istakao da je data preporuka svim lokalnim odborima SP širom Srpske da sarađuju sa partijama koje čine koaliciju na nivou Srpske.

"Cijenimo sve svoje koalicione partnere. Želimo da tu saradnju i koaliciju sačuvamo jer je ona najveći faktor sigurnosti za stabilnost politike i života u Srpskoj", naveo je Đokić i dodao da je normalno da u koaliciji nekada bude i određenih problema i zastoji, poput kadrovskih pitanja.

Đokić je istakao da ima opština gdje neće biti spremnosti drugih da sarađuju sa SP-om i tu će ova stranka nastupati potpuno samostalno.

On očekuje da će SP ostvariti bolji rezultat od onog na prethodnim lokalnim izborima, te dodao da će partija svoju pažnju usmjeriti na ozbiljnu reformu upravljanja i razvoja lokalnih zajednica.

"Imamo ne mali broj lokalnih zajednica u kojima iz godine u godinu pada ukupan broj stanovnika koji se kroz migracije pomjera. Svakoj lokalnoj zajednici mora se posvetiti posebna pažnja kroz određene politike", ocijenio je Đokić.

Đokić smatra da je potrebno i donijeti poseban zakon za podsticanje rasta i razvoja lokalnih zajednica sa srpskim stanovništvom koje je u većini u Federaciji BiH.

Govoreći o kandidatu za gradonačelnika Banjaluke, Đokić je naveo da će SP prihvatiti da o tome razgovara sa SNSD-om.

"Potpuno je logično da SP podrži Nikolu Šobota, kandidata SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke. Ranije sam rekao da o njemu imam pozitivno mišljenje kao čovjeku, ljekaru i humanisti i svakako da jedan takav čovjek može biti gradonačelnik", rekao je Đokić.

Đokić kaže da je data preporuka svim lokalnim odborima SP-a širom Srpske da sarađuju sa partijama koje čine koaliciju na nivou Srpske.

"Cijenimo sve svoje koalicione partnere. Želimo da tu saradnju i koaliciju sačuvamo jer je ona najveći faktor sigurnosti za stabilnost politike i života u Srpskoj", naveo je Đokić, te dodao da je normalno da u okviru koalicije nekada postoje i određeni problemi i zastoji, kao što su kadrovska pitanja.

SP danas je upriličila i koktel povodom simboličnog obilježavanja 31. rođendana partije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana