SNSD podrška borbi Branimira Kojića za istinu

Srna
SNSD podrška borbi Branimira Kojića za istinu

SREBRENIC - Opštinski odbor SNSD-a Srebrenica podržava predsjednika Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimira Kojića u borbi za istinu o događajima i stradanjima srpskog naroda u srednjem Podrinju u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, kao i borbi za nedostižnom pravdom za srpske stradalnike.

U saopštenju iz Opštinski odbor SNSD-a Srebrenica se ističe da se u posljednje vrijeme vide organizovani napade iz Federacije BiH, te nekih bošnjačkih političara poput Ćamila Durakovića na Kojića, koji nemaju nikakvog uporišta i opravdanja.

"Usmjereni su samo zato što Kojić govori istinu i traži da se iznesu tačni podaci o broju poginulih Bošnjaka tokom 1992/1993. godine, do proglašenja Srebrenice zaštićenom zonom. Zbog čega je ona bila zaštićena, ako u njoj do tada nije bilo poginulih.

Neka se utvrdi ko je lagao i da li je na osnovu lažnih informacija došlo do proglašenja zaštićene i navodno demilitarizovane zone", navodi se u saopštenju srebreničkog SNSD-a koje je potpisao predsjednik Radomir Pavlović.

Iz ove stranke pitaju za podatke o broju poginulih Bošnjaka u zaštićenoj zoni, a koliko je njih poginulo u borbama i na drugi način u proboju iz Šušnjara do Sapne i Kladnja u julu 1995. godine.

"Neka Bošnjaci odgovore zašto su ubijeni svi Srbi koji su ostali u Srebrenici, lojalni tadašnjoj muslimanskoj vlasti. Ubijeni su bez suđenja i dokaza na najsvirepiji način poput medicinske sestre Rade pa starice Ive Mirković i Slobodana Zekića - Zeca i drugih", pitaju iz SNSD-a. T

raži se i odgovor na Kojićevo pitanje, koliko je bilo primarnih masovnih grobnica u Srebrenici u koje su ukopani ubijeni Srbi, kao i na mnogo pitanja, koja je Kojić postavio bošnjačkih političarima i javnosti, a na koja nema odgovora. "Branimir Kojić smeta bošnjačkim političarima i javnosti u Srebrenici i BiH zato što iznosi istinu i traži odgovore na mnoga nejasna pitanja oko dešavanja u Srebrenici od 1992. do 1995. godine

. Mnogo je misterije oko tih pitanja i zbog toga se Kojić nastoji diskvalifikovati po svaku cijenu, lažnim optužbama i prijetnjama koje su nedopustive", poručuju iz Opštinski odbor SNSD-a Srebrenica. /kraj/mp/dad/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana