Šmit saslušan pred Odborom za spoljne poslove Evropskog parlamenta

GS
Šmit saslušan pred Odborom za spoljne poslove Evropskog parlamenta

BRISEL - Kristijan Šmit danas je pred Odborom za spoljne poslove Evropskog parlamenta iznio informacije o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH. Sastanak je održan iza zatvorenih vrata.

-U okviru posjete Briselu, visoki predstavnik je podijelo informacije o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH sa Odborom za spoljnee poslove Evropskog parlamenta. Naglasio je da BiH mora da iskoristi istorijsku priliku nakon što joj je odobren kandidatski status za članstvo u BiH -saopštio je OHR.

Prošle godine su parlamentarci iz Njemačke, Francuske i Holandije, njih 25, uputili pismo u kojem se pozvali Šmita da se obrati Odboru te su ga pozvali  da povuče svoju odluku koja se odnosi na izmjene Izbornog zakona BiH i Ustava FBiH.

Tadašnji predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da poziv OHR-u da poništi odluku o izmjeni Izbornog zakona BiH, koji je uputila koalicija od 25 predstavnika Evropskog parlamenta i parlamenata u Njemačkoj, Holandiji i Francuskoj, nema veze sa brigom za demokratiju, „već je riječ o najobičnijoj podvali u režiji političkog Sarajeva i bošnjačkih lobista u Evropskom parlamentu koji su usprotivili rješenjima koja ne odgovaraju Bošnjacima”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana