Skoro cijeli Gradski odbor PDP-a Trebinje prelazi u Narodni front Jelene Trivić

GS
Skoro cijeli Gradski odbor PDP-a Trebinje prelazi u Narodni front Jelene Trivić

TREBINjE - Četiri petine članova Gradskog odbora PDP-a Trebinje koji su aktivno učestvovali na prethodnim izborima biće novi članovi Narodnog fronta Jelene Trivić.

To je na „Fejsbuku“ objavio dosadašnji predsjednik gradske organizacije PDP-a Trebinje Saša Borjan koji je dodao da će

Budimir Koprivica i on će ubuduće biti odbornici Narodnog fronta u Skupštini Grada Trebinja.

-O PDP-u neću reći ništa loše, jer to je partija u kojoj sam proveo 10 godina. Uvijek sam sa istim uvažavanjem dočekivao sve rukovodioce stranke u Trebinju i imao sam podršku centrale partije u svom radu. Smatram da sam svojim političkim djelovanjem dao doprinos opozicionoj borbi u Trebinju, kao i afirmaciji PDP-a, između ostalog, preuzimanjem kandidature za gradonačelnika Trebinja 2019. i preuzimanjem funkcije predsjednika odbora u Trebinju 2021. u trenucima kada niko nije bio spreman da se toga prihvati. To jeste suština bavljenja politikom, preuzimanje odgovornosti, pa čak i kada niko drugi nije spreman na to – naveo je Borjan.

Objasnio je razloge za svoju odluku.

 - Zašto NE PDP? Imate odbornika PDP-a u Bijeljini koji otvoreno kaže da će raditi za opoziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića i to prođe bez ikakvih posljedica u stranci. Ili, jedan broj članova glavnog odbora podržava saradnju sa režimom, a to se u PDP-u obrazloži kao politički pluralizam ili pravo na različito mišljenje - napisao je Borjan.

Dalje navodi da to ne mogu biti prihvatljivi obrasci ponašanja za partiju koja baštini iskrene opozicione vrijednosti.

-Zašto DA Narodni front? Zbog toga što je Jelena Trivić beskompromisni borac protiv režima, bez imalo kalkulisanja, sa jasnim političkim stavovima protiv politike simbioze, na lokalnom i republičkom nivou. U fazi smo obavljanja razgovora za formiranje inicijalnih odbora u svim opštinama Hercegovine. Zbog čega je to važno? Režim je želio da uključi što više ljudi u izborni proces kako bi se bavili izbornim inžinjeringom i krađom, a mi želimo da tu krađu spriječimo i to je još jedna od suštinskih razlika između nas i njih. Nedavno su održani prijevremeni izbori u Zvorniku, gdje je opozicija izašla sa stavom da neće imati kandidata za gradonačelnika, ali je poslala posmatrače na biračka mjesta čime je ogolila sve svoje slabosti i nemoć, i pokazala da postoji neophodnost za promjenama u opozicionim redovima. Apsurd je da opozicioni birači nemaju svog predstavnika za kojeg bi mogli da glasaju na izborima u Zvorniku. Suština političkog djelovanja Narodnog fonta je borba protiv kriminala i korupcije koji su ušli u sve institucije i pore našeg društva i zato je neophodno da otvorimo front protiv unutrašnjeg neprijatelja koji je raselio naš narod i natjerao ga da se bori za egzistenciju - naglasio je Borjan.

Ranija je rečeno da  je Slobodan Stanić, nekadašnji ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, te predsjednik Odbora za zdravstvo SDS iz ove stranke prešao u Narodni front, a nezvanično se u medijima u Srpskoj pominje još nekoliko imena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana