Skoko: Najozbiljnije pristupiti problemu Trgovske gore

Srna
Skoko: Najozbiljnije pristupiti problemu Trgovske gore

BANjALUKA- Predsjednik Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za zaštitu životne sredine Maksim Skoko očekuje da će sve institucije Republike Srpske i na nivou BiH najozbiljnije pristupiti rješavanju problema u vezi sa namjerom Hrvatske da odlaže radioaktivni otpad na Trgovskoj gori.

"Očekujemo od srpskih izabranih predstavnika u institucijama na nivou BiH da pokažu najveći angažman u rješavanju ovog problema", rekao je Skoko Srni.

On je istakao da je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac pokazao veliku angažovanost na rješavanju ovog problema.

"Očekujemo da će Predsjedništvo BiH u čijem je domenu spoljna politika u saradnji sa Hrvatskom zauzeti stavove kada je u pitanju rješavanje ove problematike", rekao je Skoko.

On je naglasio da je bilo neophodno da se Narodna skupština Republike Srpske izjasni o zaključcima skupštinskog Odbora za zaštitu životne sredine o ovom problemu, jer je riječ o pitanju od velike važnosti za Republiku Srpsku i BiH u cijelini.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na nedavno održanoj četvrtoj redovnoj sjednici zaključke skupštinskog Odbora za zaštitu životne sredine u kojim se, između ostalog, traži da Vlada pripremi informaciju o aktivnostima nadležnih institucija Srpske i BiH u vezi sa sprečavanjem Hrvatske da odlaže radioaktivni otpad na Trgovskoj gori i da Skupštini predloži novu Rezoluciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana