Optužili Sebiju Izetbegović da je pljunula i vrijeđala čuvara bolnice

GS
Foto: YouTube

SARAJEVO - Na društvenim mrežama je objavljen snimak na kojem Sebija Izetbegović, bivši generalni direktor Univerzitetsko-kliničkog centra u Sarajevu (KCUS) i supruga lidera SDA Bakira Izetbegovića, izlazi iz automobila i prilazi kućici u kojoj je čuvar ove zdravstvene ustanove. Spekuliše se da ga je tom prilikom pljunula i vrijeđala.

Portal "Presmedia" objavio je ranije da je Sebija 5. decembra napravila skandal kada je prišla čuvaru i pljunula ga jer joj nije dozvolio da uđe na ulaz za direktore.

Sebija je u utorak ujutro oko 10 sati stigla na KCUS i po navici, pokušala je da uđe na kapiju broj 4, koja je namijenjena za dostavna vozila i za generalnog direktora, piše pomenuti portal

Međutim, postupajući po pravilima i zakonima o internoj kontroli, čuvar joj nije dopustio da prođe, jer više nije direktorica. Potom se odvezla do čuvara na kapiju koju nije mogla proći, dramatično izašla iz automobila, prišla čovjeku i pljunula ga, tvrde pojedini federalni mediji.

Sve je to, navodno, popraćeno najpogrdnijim psovkama čovjeku koji je samo radio svoj posao.

Sindikat traži informacije

Predsjednik Osnovne sindikalne organizacije KCUS-a Senad Sadiković pisao je v.d. generalnog direktora ove ustanove Alenu Pilavu i predsjedniku Upravnog odbora ustanove Benjaminu Kulovcu povodom napada bivše direktorice Sebije Izetbegović na radnika obezbjeđenja.

- Od predsjednika Osnovne sindikalne organizacije Klinički centar Univerziteta u Sarajevu smo upoznati o napadu na radu na Saida Spiljka, radnika Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu od Sebije Izetbegović, bivše generalne direktorice KCUS-a. Kako je navedeno, 5. decembra oko 10 sati Sebija je pokušala ući na kapiju KCUS-a koja je namijenjena za ulaz dostavnih vozila i generalnog direktora KCUS-a, kao i drugih vozila čiji je ulaz u KCUS najavljen. Kolega Said Spiljak, koji obavlja poslove čuvara u KCUS-u, s obzirom na to da nije imao najavu za ulazak imenovane sa vozilom i postupajući po pravilima o internoj kontroli KCUS-a, Sebiji Izetbegović nije dopustio ulaz kroz pomenutu kapiju, te je Sebija Izetbegović vozilom ušla na glavni ulaz KCUS-a, zatim došla do kolege Said Spiljka, bacila njegovu motorolu na pod i pljunula ga, uz psovke i druge pogrdne riječi kojih se kolega Spiljak, zbog doživljenog stresa, i ne sjeća. O ovom nemilom dogodaju, pisali su i brojni portali - navodi se u pismu.

Oglasila se i Izetbegovića

Sa druge strane, Izetbegovićeva je odbacila pomenute navode.

- Kad čuvaru kažete da mu je ponašanje ružno i da mora postupati po pravilu službe, pristojno izaći i odgovoriti svakome ko dođe na kapiju, to nije napad to je moja obaveza (primljen je na posao u mom mandatu) – i to je šest sekundi. Na snimku se ne vidi ništa drugo. Ne postoji niti jedan čuvar u KCUS koji je ikada imao bilo kakav problem, a da ja nisam pomogla ako sam saznala za to - navodi, između ostalog ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana